Μπαλέτο

Το κλασικό μπαλέτο αποτελεί τη βάση για όλα τα είδη του χορού. Οι χορευτές  που έχουν  ξεκινήσει από το μπαλέτο μπορούν να μεταφέρουν τις ικανότητές τους στο μοντέρνο χορό, τη τζαζ, τη ρυθμική γυμναστική, τους ελληνικούς χορούς ή τους λάτιν.

Το κλασικό μπαλέτο, αποτελεί μία δύσκολη τέχνη. Συνδυάζει την ικανότητα του μυαλού να αντιληφθεί και να ελέγξει το σώμα του με τη σωματική εξάσκηση.

Στις πολύ μικρές ηλικίες ο στόχος είναι να συλλάβουμε και να καλλιεργήσουμε την ενστικτώδη χαρά της κίνησης και την ελευθερία της έκφρασης. Τα μικρά παιδιά σταδιακά μαθαίνουν να αντιλαμβάνονται το ρυθμό και τη μουσική, να κινούνται σωστά, να ορίζουν το σώμα τους και να εξερευνούν τις δυνατότητές του, αλλά και να συνυπάρχουν με άλλα παιδιά της ηλικίας τους, να μοιράζονται, να κοινωνικοποιούνται και να πειθαρχούν στις υποδείξεις που τους γίνονται. Επιπλέον, σε αυτές τις ηλικίες ένας εκπαιδευμένος δάσκαλος μπορεί με την έμπειρη ματιά του να διακρίνει κάποιες σωματικές ιδιαιτερότητες και στη συνέχεια να εστιάσει στη βελτίωση των αδυναμιών και στην ενδυνάμωση του σώματος με στοχευμένες ασκήσεις.

Σταδιακά βελτιώνεται η κινητική ικανότητα των παιδιών, η αίσθηση του ρυθμού, η μουσικότητα και η φυσική τους κατάσταση. Η δυνατότητα  έκφρασης των σκέψεων και των συναισθημάτων μέσα από την κίνηση, η αντίληψη του χώρου και η ικανότητα συνδυασμού πνεύματος και σώματος είναι μερικά από τα οφέλη των ατόμων που ασχολούνται με το μπαλέτο. Η σφυρηλάτηση ενός δυναμικού χαρακτήρα και η ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης μπορούν επίσης να καταγραφούν στον κατάλογο αυτών που έχει να κερδίσει ένα παιδί που ασχολείται με το μπαλέτο.

Το κάθε παιδί, βέβαια, είναι διαφορετικό. Έχει διαφορετικές σωματικές ικανότητες, διαφορετικό χαρακτήρα, καθώς και τον καθαρά προσωπικό του ρυθμό εξέλιξης. Για να δούμε βελτίωση, απαιτούνται πολλά: χρόνος, δουλειά, επιμονή, επανάληψη, φροντίδα και καθοδήγηση από εμάς, στήριξη από τους γονείς, μα, πάνω απ’ όλα, θέληση και αγάπη για το χορό από τα ίδια τα παιδιά.

 Show_gr  Seminar_gr
Advertisements