ΠΑ.Λ.ΜΟ.Σ.

ΠΑ.Λ.ΜΟ.Σ.

ΠΑραδοσιακός  Λαογραφικός  ΜΟρφωτικός  Σύλλογος  ιδρύθηκε με βάση τις αρχές της διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε όλα τα επίπεδα όπως είναι αυτά του χορού, της μουσικής , της ενδυματολογίας, του τραγουδιού, των ηθών και εθίμων. Στόχος του για την υλοποίηση όλων αυτών, η βιωματική προσέγγιση μέσα από την οποία οι αρχές και οι αξίες του πολιτισμού μας αποκτούν οντότητα και γίνονται τρόπος ζωής για τα μέλη του. Φιλοδοξία τα μέλη του να γίνουν «ζωντανά κύτταρα» που θα μεταδώσουν και θα διατηρήσουν τα παραπάνω στοιχεία με ζωντάνια και παλμό.

Υπεύθυνος της όλης προσπάθειας είναι ο Γιώργος Λαζάρου, με 20ετή εμπειρία στα λαογραφικά δρώμενα ως καθηγητής, ερευνητής, μουσικός, χορευτής παραδοσιακών χορών και με πληθώρα δράση σε συμμετοχές και οργάνωση λαογραφικών εκδηλώσεων. Μαζί του αξιόλογα άτομα που με κατάθεση ψυχής συμβάλλουν κι αυτά στη περαιτέρω ανάπτυξη του Συλλόγου.

 site  Blog  Youtube

Γιώργος Λαζάρου – Συνοπτικό βιογραφικό

Ο Γιώργος lazarouΛαζάρου γεννήθηκε το 1967 στην Κάρπαθο Δωδεκανήσων.

Το 1990 αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών και πήρε πτυχίο με ειδικότητα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών (βαθμός πτυχίου «Α»). Επίσης έχει πτυχίο από το Ωδείο «Φίλιππος Νάκας» στα Ελληνικά Παραδοσιακά Κρουστά και Ρυθμολογία ( βαθμός πτυχίου «Α» ).

Το 1989 έγινε μέλος του Θεάτρου Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου» στην αρχή ως χορευτής, ενώ στη συνέχεια έγινε στέλεχος και βασικός δάσκαλος στα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών σε τμήματα ενηλίκων και σε παιδικά τμήματα. Τα τελευταία χρόνια διετέλεσε εκπαιδευτής του επαγγελματικού χορευτικού συγκροτήματος του Θεάτρου με συμμετοχή σε πολλές παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από το 1987 εργάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χαϊδαρίου ως δάσκαλος ελληνικών χορών και υπεύθυνος της διεύθυνσης Λαογραφίας..

Από το 1988 ασχολείται με την έρευνα του Παραδοσιακού Χορού. Η πρώτη του εργασία είχε θέμα τους παραδοσιακούς χορούς της γενέτειράς του της Καρπάθου.

Επιπλέον, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά για τον  Ελληνικό Λαϊκό Πολιτισμό και έχει παρουσιάσει σχετικές εργασίες σε Πανελλήνια και Διεθνή Συνέδρια.

Από το 1992 διδάσκει σε τμήματα ενηλίκων, Έλληνες, ομογενείς και ξένους σε σεμινάρια που διοργανώνονται και πραγματοποιούνται σε ευρωπαϊκές και άλλες χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Ιαπωνία.).

Η πολύχρονη εμπειρία του ως μουσικός τον βοήθησε να μελετήσει μουσικές φόρμες και χορευτικά μοτίβα με τέτοιο λεπτομερή τρόπο που είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας του μαθήματος κατά τη διάρκεια του οποίου ο μαθητευόμενος βιώνει ολοκληρωμένη διδασκαλία, την επιστημονική προσέγγιση των παραδοσιακών χορών σε συνδυασμό με τη βαθιά γνώση της κίνησης του ανθρώπινου σώματος, ανταποκρινόμενο στις ιδιαίτερες προσδοκίες του μαθητή.

Είναι ιδρυτής του ΠΑραδοσιακού Λαογραφικού ΜΟρφωτικού Συλλόγου «ΠΑ.Λ.ΜΟ.Σ» που έχει στόχο τη διατήρηση και παρουσίαση της παραδοσιακής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Wagen 2010, Γερμανία

Advertisements